Напрежение в Байерн Мюнхен породи решение на Серж Гнабри да пътува до Париж в часовете след 1:1 с Лайпциг при рестарта на сезона в Бундеслигата.

Националът на Германия посети френската столица заради легендарното събитие седмица на модата. Това обаче не се понрави на неговия треньор Юлиан Нагелсман, разкритикувал публично крилото на пресконференция преди домакинството на Кьолн.

"Генерално, един нормален работодател не може да казва на своите служители в неделя да ходят в 10 часа на църква, да обядва в 12 часа и да има следобедна дрямка в 14 часа - обясни цитираният от "Труд" Нагелсман на въпрос за решението на Гнабри да пътува след двубоя. - Важно е всеки да организира така свободното си време, ча да бъде щастлив.

Като треньор трябва да оправдавам някои почивни дни пред моите шефове. Защо сега неделя беше свободна, вместо да тренираме след равенство 1:1. В един момент аргументите ще бъдат загубени след серия от снимки в социалните мрежи. Важно е отговорът да дойде на терена. Ако играе добре във вторник, аз съм ок. Ако това не се случи, няма да съм доволен..."

Именно Гнабри даде асистенцията на Ерик Максим Чупо-Мотинг при единственото попадение на баварците. Той записа 82 минути. Сега той има и нов прякор - Гучи-Гнабри. Той е голям любител на модата и стила, което допълнително му носи шеги в съблекалнята.