Байерн Мюнхен потвърди слуха от понеделник и уволни треньора на вратарите Тони Тапалович! Новината е шокираща, тъй като последният работи за клуба от 2011 година и е близък с вратаря Мануел Нойер.

Затова и уволнението на Тапалович се смята за шамар към самия Нойер, който получи жестока контузия по време на ски и пропуска остатъка от сезона. В Мюнхен се говори, че клубът е бесен на своя капитан и отношенията между двете страни са силно обтегнати. И сега идва уволнението на близкия до Ману специалист...

Според "Билд" Тапалович се е скарал с треньора Юлиан Нагелсман, без да се изяснява конкретната причина за това. За никого не е тайна, че Тапалович не храни топли чувства към Александър Нюбел, който не успя да "хване ръка" заради Нойер и беше запратен под наем в Монако.

Това е втори силен ход на Байерн срещу Нойер, показал липса на дисциплина по време на ваканцията си след Мондиал 2022. Първият демонстративен ход на баварците беше привличането на Ян Зомер от Борусия Мьонхенгладбах. Швейцарецът е гласен за титуляр дори при завръщането на Нойер от лазарета през лятото.