Байерн Мюнхен се класира лесно за четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия, побеждавайки Майнц с 4:0 като гост. Така момчетата на Юлиан Нагелсман излязоха от мини-кризата (три поредни равенства 1:1 в Бундеслигата).

Първата голова възможност тази вечер се откри пред бързоногия Кингсли Коман в десетата минута, но неговият плътен удар в долния ляв ъгъл беше спасен от вратаря с крак.

В 18-ата минута дежурният баварски реализатор Ерик Максим Чупо-Мотинг откри резултата със зрелищно воле с левия крак по диагонала, а набързо своята първа асистенция за Байерн записа подписалият вчера защитник Жоао Кансело.

Преди да изтече половин час игра Байерн вкара гола на успокоението. Записалият рекорден 63-и мач за клуба в турнира Томас Мюлер чукна за Джамал Мусиала, който вкара страхотен гол с левачката по диагонала, получавайки намигване и от десния страничен стълб.

Страхотно изпълнение на Джошуа Кимих от пряк свободен удар малко след това можеше да ликвидира интригата, но този път гредата не позволи на топката да се оплете в мрежата.

Третият гол за мюнхенци все пак падна малко преди паузата, а овациите бяха изцяло за Чупо-Мотинг. Той чукна по феноменален начин топката зад гърба си, изведе Лерой Сане и германецът вкара от лесна позиция.

Байерн започна второто полувреме по-лежерно с оглед големия си аванс в резултата и позволи на домакините да сътворят няколко много добри атаки, които обаче завършваха с неточни стрелби.

При една от редките акции на баварците след почивката Мусиала и Чупо-Мотинг спипаха защитата на съперника, но последният пас към камерунеца не се получи.

В 82-ата минута треньорът на Майнц Бо Свенсон беше изгонен, а секунди по-късно Байерн вкара четвърти гол чрез Алфонсо Дейвис. Интересното е, че известният със силния си ляв крак канадец този път вкара по нетипичен начин след центриране на Джошуа Кимих - с глава.

Червен картон за Майнц малко след това получи и влезлият като резерва Александър Хак, който набързо си изкара два жълти картона.

 

Майнц - Байерн Мюнхен 0:4

0:1 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 18'
0:2 Джамал Мусиала - 30'
0:3 Лерой Сане - 44'
0:4 Алфонсо Дейвис - 83'