Стражът и капитан на Байерн Мюнхен Мануел Нойер призна публично, че е бил зашеметен от решението на клуба да уволни треньора на вратарите Тони Тапалович.

"За мен това беше удар, който веднага ме свали на земята. Чувствах се така сякаш сърцето ми бе изтръгнато, това беше най-лошото нещо, което съм преживявал в кариерата си. А аз наистина съм преживяла много", отсече Нойер, цитиран от вестник "Зюддойче цайтунг".

Както е известно, Тапалович беше резервен вратар на Нойер още в Шалке, а през 2011 година двамата се преместиха в Мюнхен. Тогава Тони започна да работи като треньор на вратарите и му думи на Мануел е имал основен принос за развитието му.

Още преди сензационното уволнение на Тапалович се заговори, че треньорът "снася" информация на контузения Нойер и че всъщност не се намира в добри отношения с наставника Юлиан Нагеслман. 

"Скъпи Тони, днес приключва цяла ера в Байерн. След 11.5 години не само един от пионерите на модерния футбол напуска клуба, напуска го един страхотен човек. Всички знаем, че целият този успех нямаше да е възможен без теб. Ти ме превърна в по-добър вратар и ми помогна да достигна едно по-високо ниво. Ще ми липсваш. Благодаря ти за всичко!", беше първият коментар на Нойер в интернет веднага след уволнението на неговия приятел.