Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман скочи на съдиите след загубата с 2:3 от Борусия Мьонхенгладбах вчера. Младият специалист не е съгласен с рефера Тобиас Велтц относно директния червен картон на защитника Дайо Упамекано, вдигнат още в осмата минута.

"Дайо докосна Плеа съвсем за кратко, рамото на техния футболист не помръдна и на милиметър. Това не е червен картон, никой не може да ми каже обратното. Бих искал съдията да каже след мача: "Добре, това беше сложно решение". Но... нищо. Всеки може да прави грешки, няма проблем. Аз също признавам грешката си като треньор. Поради тази причина има екран, на който можеш да я погледнеш след това", сподели Нагелсман, който след това смекчи тона.

"Емоциите са част от спорта. Заради червения картон дадох воля на емоциите си след двубоя. Все пак трябва да се извиня за избора си на думи към Тобиас Велтц. За съжаление аз очевидно отидох твърде далеч", поясни Нагелсман.

"Не само червеният картон е причина за загубата. Ние дори можехме да решим мача още в първите 7 минути, преди червения картон. Част от вината е и в нас. След това, разбира се, ранният червен картон ни затрудни. След мача в Париж ни липсваше енергия", каза още Юлиан.

Байерн остава начело в класирането, но може да падне от върха още днес, ако Унион Берлин удари закъсалия Шалке.