Лерой Сане и Серж Гнабри бяха привлечени в Байерн Мюнхен с идеята да заменят легендите Франк Рибери и Ариен Робен, заемайки техните значими роли в клуба. Поне засега нещата стоят по различен начин.

Двамата германци имат своите избухвания на терена, но са твърде непостоянни и за капак в момента се намират в слаба форма. И двамата останаха на пейката в дербито с Унион, а на техните места действаха Джамал Мусиала и Кингсли Коман, които заедно с Ерик Максим Чупо-Мотинг разнищиха берлинчани и решиха мача още през първото полувреме.

Гнабри и Сане не само са далеч от най-добрите си дни на игрището, но създават главоболия на Байерн заради пътуванията на първия до Париж за фешън шоу или заради повторни закъснения за тренировки. А интересното е, че и двамата са сред най-добре платените играчи изобщо в историята на клуба.

Проблемът е, че и двамата вече не минават за млади таланти и със своите 27 години би трябвало да притежават повече опит на терена и извън него. Но нещо липсва. И едва ли те ще заемат място до Рибери и Робен, когато един ден напуснат Байерн. Да, феновете ще са им благодарни. Но дали ще ги обичат? Ще ги наричат ли "легенди"? Едва ли. 

За летаргията на Сане можем да съдим по една сцена от мача с Унион. Минутата беше 80-а, Лерой беше на терена от 120 секунди и за малко да върне гостите в мача с безумен пас назад към вратаря Ян Зомер. Само бързата намеса на Бенжамен Павар спаси германеца от дърпане на ушите.

Поне засега не се вижда как Сане и Гнабри ще се върнат в стартовия състав, защото Мусиала е твърдо в схемата на Юлиан Нагелсман, а Коман се намира в невероятна форма през последните седмици. Освен това вече напълно възстановен след дълго лечение на травма е Садио Мане. И двамата германци изглеждат като попаднали в нищото... В момента те са едни скъпи "дупки" и нищо повече.

 

Материал на Gol.bg, по текст на вестник "Абендцайтунг"