Треньорът на Байерн Мюнхен - Юлиан Нагелсман, коментира победата на отбора му срещу Пари Сен Жермен с 2:0, която класира баварците във фазата на 1/4-финалите от Шампионската лига. Въпреки категоричния успех специалистът не спести и някои свои критики към възпитаниците си.

„През първото полувреме моите играчи не следваха напълно инструкциите, оставихме на Пари Сен Жермен твърде много пространство и не бяхме достатъчно търпеливи. В съблекалнята на почивката направихме няколко извода, които ни помогнаха да се върнем обратно на терена по-организирани. Приложихме игра, която не позволи на Пари Сен Жермен да развие действията си. Фактът, че играч като Килиан Мбапе бе толкова малко забележим, е доказателство, че сме постъпили правилно.“, цитира Lequipe Нагелсман.

Байерн Мюнхен е четвъртият отбор, който се класира за следващата фаза в “турнира на богатите” след Бенфика, Челси и Милан. Баварците ще научат името на новия си съперник чак след седмица, защото тепърва трябва да се разреши развоя от още четири 1/8-финални двойки.