Байерн Мюнхен натупа "братовчедите" от Аугсбург с 5:3 в мач от 24-ия кръг на германската Бундеслига. Така лидерът Байерн събра 52 точки, докато Аугсбург е 13-и с 27 пункта.

Двубоят започна ужасяващо за хегемона, защото още във втората минута Мергим Бериша изведе гостите напред в резултата.

Това вбеси гонещия 11-а поредна титла Байерн и пълният обрат не закъсня, изразен в четири попадения до почивката в полза на най-славния германски клуб. Интересното е, че всеки гол беше дело на флангови футболист, а над всички бяха защитниците Жоао Кансело и Бенжамен Павар.

Именно получилият титулярно място португалец изравни, а Павар вкара два пъти в рамките на 17 минути. Точно преди паузата се разписа и Лерой Сане, който по-рано асистира за гола на Кансело.

Мюнхенци имаха тотален превес за първите 45 минути, който се изразяваше както в броя на отправените удари (12:4), така и в контрола на топката (63% в полза на домакините).

Садио Мане получи две страхотни възможности в началото на второто полувреме, но първо негов гол беше отменен заради засада, а след това снарядът на сенегалеца профуча на метър покрай целта.

Преди изтичането на час игра гостите намалиха резултата. Ян Зомер боксира тупалката на Варгас, но топката се озова у Арне Майер, който беше спънат от Матайс де Лихт. Бериша застана зад бялата точка и не сбърка.

Четвърт час преди края на редовното време четвърти флангови футболист на Байерн се разписа днес - Алфонсо Дейвис. Канадецът получи перфектен пас от Кансело и вкара на далечната греда от движение по диагонала.

В самия край на срещата и Ян Зомер получи възможност да поигра с топката, като той първо финтира нападател на противника, а след това се намеси с крак при чудесната възможност за Кардона. Последният обаче все пак се разписа в добавеното време след пас на Варгас.


Байерн Мюнхен - Аугсбург с 5:3

0:1 Мергим Бериша - 2'
1:1 Жоао Кансело - 14'
2:1 Бенжамен Павар - 18'
3:1 Бенжамен Павар - 35'
4:1 Лерой Сане - 44'
4:2 Мергим Бериша - 58'
5:2 Алфонсо Дейвис - 74'
5:3 Ървин Кардона - 93'