Изпълнителният директор на Байерн Мюнен Оливер Кан заяви, че смяната на старши треньора Юлиан Нагелсман с Томас Тухел не е паническа реакция, пише агенция ДПА.

Изненадващото решение бе широко критикувано от много фенове на Байерн в социалните мрежи. Германският шампион все още има шанс за требъл през настоящия сезон, въпреки че отстъпи първото място във временното класиране в Бундеслигата през миналия уикенд на Борусия Дортмунд, който ще приеме в дербито на 1 април след паузата за националните отбори.

"Наша отговорност и задължение е да осигурим спортния успех на клуба", заяви Кан на пресконференция на "Алианц Арена" по-рано днес при представянето на Тухел. "Няма нищо общо с паника", добави той, уверявайки, че решението е добре обмислено и не се базира на емоция.

"Последните няколко дни бяха трудни за всички нас. Имаше една или две нощи, в които въобще не спах добре", каза още Оливер Кан и увери, че Нагелсман продължава да бъде "отличен, много добър треньор".

Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич заяви: "Знам, че решението не е никак популярно." Ръководството на клуба обаче е почувствало принудено да действа заради постоянните колебания в представянето и "кривата постоянно върви надолу", смята Салихамиджич.

Тези изявления изглежда противоречат с думите на президента Херберт Хайнер от преди четири дни пред списание "Кикер", че клубът иска да изгради нещо с изпълняващия петгодишен договор Юлиан Нагелсман. "Можете ясно да видите прогреса в тези година и половина. Юлиан се справя много добре", каза тогава Хайнер.

Байерн спечели всичките си осем мача в Шампионската лига до момента, въпреки че не привлече заместник на напусналия в посока Барселона нападател Роберт Левандовски.

Не само феновете на мюнхенския гранд останаха изненадани от уволнението на Нагелсман. Треньорът Ралф Рангник, който го привлича в РБ Лайпциг, остана шокиран от решението.

"Това е изненада за мен в момента, особено след изявленията от ръководството на клуба в последните няколко седмици", каза селекционерът на Австрия.