Байерн Мюнхен се съпна у дома, след като завърши 1:1 с Хофенхайм в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата. Бенжамин Павар откри резултата за домакините през първото полувреме, а Андрей Крамарич изравни двайсетина минути преди края.

Въпреки това баварците запазиха преднината си от две точки на върха в класирането, тъй като по същото време конкурентът за титлата Борусия Дортмунд направи 3:3 като гост на Щутгарт.

Двубоят запона двуостро, но тимът на Томас Тухел имаше шанса да открие резултата след изъплнение на статично положение в 17-ата минута. Мюлер и Сане направиха двойно подаване отдясно, последва ниско центриране на капитана в наказателното поле, където Гнабри овладя и стреля, но бе блокиран от Брукс.

Кимих изпълни корнера, топката беше изчистена и попадна в Коман, който опита нещо средно между удар и подаване по земя, а това се превърна в чудесен пас за Павар. Французинът овладя и от 7-8 метра прониза мрежата на Бауман.

В 31-ата минута Кимих центрира от ъглов удар на първа греда, където Мюлер стреля с глава, но не намери целта. Малко по-късно Кимих подаде към Сане в половината на Хофе, той пропусна топката за Гнабри, който напредна към пеналта, смени посоката и стреля силно с левия крак към далечния ъгъл, но топката премина встрани от вратата. 

Байерн имаше чудесна възможност да удвои резултата в началото на втората част. Кансело комбинира с Мюлер в половината на гостите, който продължи наляво за Коман. Французинът влезе в наказателното поле и шутира силно в близкия ъгъл, но Бауман спаси. След това и Сане имаше добър шанс, но стреля в аут.

В 55-ата минута при едно центриране Зомер не успя да избие по най-добрия начин, а от границата на пеналта Щилер опита с глава да прехвърли вратаря, но топката мина над вратата.

Тухел реагира и направи тройна смяна, като пусна в игра Джамал Мусиала, Алфонсо Дейвис и Матис Тел на местата на Горецка, Коман и Сане. Кансело нанесе шут към далечния ъгъл, но отново вратарят на гостите се намеси и изби в ъглов удар.

Хофе не се отказа да търси гола и при една атака Крамарич овладя пред пеналта, завъртя се и Мюлер посегна към него, но без да го докосне, а нападателят театрално падна на тревата. Реферът отсъди пряк свободен удар, а Крамарич с техничен удар над стената изравни резултата в 71-ата минута.

Само две минути по-късно Сане центрира към далечната греда, където Павар се измъкна от Бекер и засече топката във вратата. Повторенията обаче показаха, че след подаването Де Лихт играе с топката, а Павар вече е в засада.

В 82-ата минута Гнабри шутира ниско от дистанция, получи се рикошет в играч на гостите, но Бауман успя да улови. В 88-ата минута отново Гнабри бе намерен в наказателното поле на гостите, финтира защитник и от чиста позиция стреля над вратата. В последните секунди Гнабри имаше нов шанс, но не успя да нанесе хубав удар и Бауман без проблем спаси.