Изританият от Шампионската лига тази седмица Байерн Мюнхен изяде пореден шамар, след като загуби гостуването си на Майнц с 1:3 в мач от 29-ия кръг на германската Бундеслига.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме откъм положения (5:4 за гостите), макар да имаше само един точен удар - попадението на Садио Мане в 30-ата минута. Сенегалецът засече с глава центрирането на Жоао Кансело отляво и вкара в близост до далечната греда.

За Мане голът беше от изключително важност, защото е негов първи за календарната 2023 година. Куриозното е, че за последно той вкара именно срещу Майнц при успеха с 6:2 през октомври.

В същото време при владението на топката Байерн имаше осезаем превес, достигайки до цели 78%. Точно преди почивката това можеше да няма никакво значение, но Карим Онисиво не успя да запази баланс на терена.

В средата на второто полувреме Майнц изравни. Ян Зомер не се намеси добре при шута на Лий и Людовик Айорк направи успешна добавка с глава.

В 73-ата минута домакините стигнаха до плен обрат. Леандро Барейро се оказа на правилното място и  матира мюнхенци, които не се подредиха добре в наказателното си поле.

Само шест минути след това Мартин отправи невероятен снаряд по диагонала с левия крак и реализира в долния десен ъгъл. Това попадение вцепени гостите и те не можеха да сътворят нищо съществено до добавеното време, когато опасен удар на Матис Тел беше спасен.

Байерн Мюнхен остана на върха с 59 точки, но вторият Борусия Дортмунд (57 пункта) днес е домакин на Айнтрахт Франкфурт и може да се качи на първото място.


Майнц - Байерн Мюнхен 3:1

0:1 Садио Мане - 30'
1:1 Людовик Айорк - 65'
2:1 Леандро Барейро - 73'
3:1 Аарон Мартин - 79'