Неубедителните резултати на Байерн Мюнхен напоследък и решението за уволнението на старши треньора Юлиан Нагелсман засилиха натиска върху главния изпълнителен директор Оливер Кан и спортния директор Хасан Салихамиджич, като особено бъдещето на Кан в клуба започна да се поставя под въпрос, пише ДПА.

Бившият капитан на Германия и Байерн Кан пое поста от Карл-Хайнц Румениге през 2021 г. Той и Салихамиджич бяха критикувани напоследък за изненадващото освобождаване на треньора Юлиан Нагелсман, като Томас Тухел сега е начело, но отборът отпадна в Купата на Германия и Шампионската лига през последните две седмици, а титлата в Бундеслигата също не е гарантирана.

"Сега Кан трепери", пише вестник "Билд" на уебсайта си в четвъртък във връзка с позицията му, ден след като равенството 1:1 с Манчестър Сити подпечата тяхното излизане от Европа.

Спортното списание "Кикер" изрази подобна позиция, като определи изявлението на Кан, че Байерн има най-добрия отбор в историята на клуба като "глупости" и също така подчерта зачестилото изтичане на информация от кухнята на клуба.

Бившият играч от Бундеслигата Ян Фьортофт, сега телевизионен експерт в родната си Норвегия, отиде още по-далеч, когато написа в Туитър в четвъртък: "Казаха ми, че има текущ процес и е въпрос на време преди Оливер Кан да бъде отстранен от поста си."

Фьортофт предположи, че Салихамиджич засега е в безопасност, защото се смята за човек на бившия президент на клуба Ули Хьонес.

Кан увери след мача със Сити, че клубът вярва на Томас Тухел и ще атакува титлата в Шампионска лига през следващия сезон.

"Ние сме напълно убедени, че с Томас Тухел рано или късно ще бъдем там, където всички искаме да бъдем отново, на върха, също и в Европа", каза Кан.