Байерн Мюнхен показа желание, но не и достатъчни способности срещу Манчестър Сити на стадион "Алианц Арена". "Гражданите" стигнаха до спокойно 1:1 днес и с общ резултат 4:1 са на полуфинал в Шампионската лига.

Момчетата на Томас Тухел изиграха силно първо полувреме (58% владеене на топката и 10:4 удара, от които нито един точен за гостите), което обаче завърши без голове. И основна заслуга имаше Лерой Сане, който излезе сам срещу вратаря, но не уцели вратата. 

Ерлинг Халанд пък изпорти дузпа за "гражданите" десетина минути преди паузата, а и в тази ситуация грешникът беше най-слабият играч от първия мач преди седмица - Дайо Упамекано. Преди дузпата французинът беше помилван от VAR, защото негов директен червен картон беше отменен заради засада.

Халанд все пак се реваншира и откри резултата в 57-ата минута след поредния гаф на сгащения от някаква черна магия или проклятие Упамекано (на снимката долу), който влезе в ролята на истински Троянски кон в двата четвъртфинални сблъсъка. В 83-ата минута Джошуа Кимих изравни от дузпа, за да спаси честта на германския шампион.

Така Манчестър Сити излиза на полуфиналите срещу действащия носител на трофея Реал Мадрид.


Байерн очаквано се опита да наложи домакински натиск, който не се получаваше по мечтания начин, но четвърт час след началото Лерой Сане излезе сам срещу вратаря. Зрителите станаха на крака в очакване на откриващото попадение, но крилото би покрай десния страничен стълб!

Още в ответната атака най-слабият от първия четвъртфинален дуел между двата отбора Дайо Упамекано получи директен червен картон за балтия срещу оставащия сам срещу вратаря Ерлинг Халанд. Французинът обаче извади див късмет, защото VAR маркира тънката засада, която спести драконовския шамар по Байерн.

Сане опита да се реабилитира малко по-късно от пряк свободен удар, но Едерсон реагира и отрази, а от последвалия корнер не произлезе нищо съществено.

Десетина минути преди края на първото полувреме грешникът отпреди седмица Упамекано отново се прояви. Той сложи ръцете си зад гърба при шута на Илкаю Гюндоган, но при полета на топката ги пусна и я докосна в наказателното поле на баварците. Ерлинг Халанд застана зад бялата точка, но изпорти дузпата, стреляйки над напречната греда!

До почивката мюнхенци имаха още три много интересни положения. Първо Кингсли Коман загря ръкавиците на вратаря, а след това Сане би покрай целта. В много любопитен момент Мусиала се отскубна отляво, но се подхлъзна, а ударът с петичка на Чупо-Мотинг беше блокиран, за да се случи същото и при опита за добавка на Коман.

Второто полувреме започна много мудно, без заряда отпреди паузата. Байерн сякаш беше загубил спортната си злоба и не успяваше да създаде нищо вълнуващо. Халанд се озова на добра позиция и шутира, но Ян Зомер не беше затруднен.

Баварците все пак стигнаха до удар чрез Кингсли Коман, но Едерсон спаси и секунди след това Манчестър Сити откри резултата. Халанд беше изведен отново отляво след бърза контраатака и вкара с кинжална тупалка с левачката. Основната причина за свободния коридор на норвежеца обаче беше на... Упамекано. Този път Дайо се подхлъзна, остана да се върти на задните си части на тревата и само изгледа легнал как Ерлинг опитва да скъса мрежата зад Зомер.

В средата на второто полувреме Джамал Мусиала намери Ерик Максим Чупо-Мотинг и камерунецът би точно в долния десен ъгъл, но Едерсон улови спокойно. Четвърт час преди края на мача Матис Тел разпечата вратата на Сити, но голът не беше признат заради засада.

В 83-ата минута Байерн все пак вкара гол на честта от бялата точка. Аканджи игра с ръка при центриране на Садио Мане и Джошуа Кимих вкара отсъдената дузпа.

В добавеното време Садио Мане можеше да донесе пълния обрат без особено значение за двата отбора, но не успя да реализира леко вляво от Едерсон.


Байерн Мюнхен - Манчестър Сити  1:1

0:1 Ерлинг Халанд - 57'

1:1 Джошуа Кимих - 83', дузпа


Пропусната дузпа: Халанд (Ман Сити) - 37'