Новият треньор Томас Тухел също носи част от вината за внезапната криза на игра и резултати, която сполетя германския шампион Байерн Мюнхен, смята бившият халф на баварците и на Ливърпул Дитмар Хаман.

Според Хаман, след като изпълнителният директор Оливер Кан и спортният шеф Хасан Салихамиджич също попаднаха под микроскопа за търсене на вина след уволнението на Юлиан Нагелсман миналия месец. Но тогава Байерн все още се бореше за требъл от трофеи на всички фронтове.

Но откакто Тухел пое отбора, Байерн отпадна в Шампионската лига и в турнира за Купата на Германия и вече сдаде 1-ото място в Бундеслигата пет кръга преди края на шампионата.

"Членовете на Борда може и да са объркани от това, което се случва. Но треньорът също направи много сериозни грешки и впечатлението е, че не е на мястото си в тези четири седмици. Ако пропилее и шампионската титла, то е ясно, че ще го приковат на стълба", заяви Хаман, цитиран от телевизия "Скай Германия".

Байерн има 10 поредни спечелени шампионски титли, но в края на последния сезон напусна голмайсторът Роберт Левандовски, който просто не беше заменен. Също така и промяната на треньорския пост не сработи.

"Рядко съм виждал смяна на треньора да влошава толкова много нещата в краткосрочен план. Точно това се случи и с Байерн сега", обяснява бившият полузащитник. И допълва, че при поражението от Майнц с 1:3 отборът е изглеждал така, сякаш са "загубили усещането си за футбол".

А в мача от четвъртфиналите за Купата на Германия срещу Фрайбург представянето на отбора приличаше на "кокошарник", а не на отбор с претенции и класиране. "Ти си извън всички турнири, с изключение на Бундеслигата. Имаш двама футболисти във форма: Коман и Сане. И те не играха срещу Майнц".

Но друг бивш футболист на клуба Торстен Финк смята, че проблемите са по-дълбоки от това да се смени треньора.

"Има нещо, което е сбъркано. И не съм сигурен, че то се намира в съблекалнята на отбора. Сигурен съм, че Томас Тухел опитва да дърпа правилните лостове", допълва 55-годишният Финк.

Но преки първото място, за него напрежението е в Борусия (Дортмунд). "Жълто-черните", спечелили титлата за последно през 2012-а година при Юрген Клоп, вече показват признаци на нервност при Един Терзич. "Сигурен съм, че Байерн ще си вземе оставащите пет мача. Но в Дортмунд имат къде да губят", завърши Торстен Финк.