Треньорът на Байерн Томас Тухел отново реши да остави Томас Мюлер на пейката при победата с 2:1 над Вердер в събота, а това веднага доведе до шеговити подмятания, че в Мюнхен в момента най-вероятно има място само за един Томас.

33-годишният Мюлер трябваше да се задоволи с ролята на резерва в двата четвъртфинала на ШЛ срещу Ман Сити. Не бе титуляр и в най-скорошните два кръга на Бундеслигата, в които неговите съотборници записаха 2:0 над Херта вкъщи и 2:1 над Вердер в Бремен.

„Оставането му на пейката е с голям удивителен знак – коментира бившата звезда на Байерн Лотар Матеус, който е в ролята си на анализатор на „Скай“. – Мисля, че Томас Мюлер не може да бъде доволен от тази ситуация. Най-вероятно ще възникнат проблеми между него и треньора, защото той със сигурност се надява на повече минути през последните две-три години от кариерата си”.

Треньорът Тухел дори се ядоса, когато го попитаха дали поставя началото на края на кариерата на Мюлер. Наставникът коментира след мача, че футболистът се справя със ситуацията по много професионален начин.

„Неговото влияние е страхотно. Не започна срещу Херта поради проблем с гърба, а сега решихме да заложим на същия отбор в Бремен, защото Гнабри отбеляза гол, а Мусиала тренира изключително добре. Трябва да се взимат трудни решения, иначе няма да постигнем целите си. Това е всичко, което мога да кажа”, коментира Тухел в разгара на битката за титлата.