Байерн Мюнхен смаза с 6:0 Шалке и се доближи до титлата два кръга преди края на сезона в Бундеслигата. Томас Мюлер, Йошуа Кимих, Серж Гнабри на два пъти, талантът Матис Тел и Нусар Мазрауи оформиха разгрома над "кралскосините". Така баварците дръпнаха с 4 точки пред Борусия (Дортмунд), който по-късно тази вечер приема Борусия (Мьонхенгладбах).

Тимът на Томас Тухел започна да мачка своя съперник още от началото на двубоя.  Павар комбинира с Гнабри пред наказателното поле, който се обърна и се освободи от прекия си пазач, след което шутира ниско към вратата, но вратарят Александър Шволов спаси. След това пък удар на Коман срещна тялото на Сеп ван дер Берг, който бе един от двамата играчи на гостите, застанали на голлинията. 

Последва нов пропуска на гранда. Мазрауи получи отдясно, след което влезе в пеналта и пусна отличен пас за Гнабри, който на празна врата на успя да засече топката.

Логичното се случи в 21-ата минута. Мюлер и Мазрауи направиха двойно подаване, а капитанът на баварците опита да намери Мусиала, който се размина с топката, но тя рикошира в крака на Алекс Крал. Така тя попадна в Сане, който я задържа и след това намери  Мюлер, а атакуващият халф намери долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

Малко по-късно Гнабри опита да подаде на Мусиала в наказателното поле, където Ван Дер Берг допусна грешка и позволи на халфа да му отнеме топката, след което Брунер го удари в лицето, но играта продължи. Малко след това ситуацията беше разгледана от ВАР и главният съдия отсъди дузпа за Байерн. С изпълнението се зае Йошуа Кимих, който реализира за 2:0 в 29-ата минута.  

Две минути преди края на първата част Коман центрира отляво в наказателното поле към Гнабри, който стреля с глава, но Шволов реагира отлично и спаси трети гол във вратата си.

Байерн се нуждаеше само от 5 минути след почивката, за да направи резултата класически. Жоао Кансело получи отляво, след което влезе в пеналта, финтира и прати на земята Караман. Последва подаване за Гнабри на първа греда, който задържа и след това намери мрежата с шут между двама играчи на Шалке и вратаря.

После пък Коман беше изведе отляво, влезе в наказателното поле и стреля през Ван дер Берг към вратата, но Шволов отрази. Топката обаче попадна на пътя на Мюлер на втора греда, който пропусна на метър от празната врата.

В 65-ата минута резервата Мая Йошида опита да върне към своя вратар от центъра, но пусна прекалено слаба топка, а Гнабри дебнеше и надбяга японеца, излезе сам срещу Шволов, преодоля го и без проблеми вкара за 4:0.

Байерн нямаше милост към гостите и вкара пети гол в 80-ата минута. Мусиала финтира Крал в половината на Шалке, влезе навътре и изведе в наказателното поле резервата Матис Тел сам Шволов, след което 18-годишният нападател пусна топката елегантно покрай вратаря.

Три минути преди края Сане изведе Мазрауи, който стреля силно, но Шволов изби. Топката попадна в Горецка, който прехвърли вратаря с глава и отбеляза, но попадението беше отменено заради засада.

В 90-ата минута баварците организираха контраатака, при която Сане напредна в половината на гостите и комбинира с Мюлер, който шутира право във вратаря. Шестият гол обаче стана факт във втората минута от добавеното време на мача след красива комбинация. Павар намери Мане, който пък с едно докосване изведе Мазрауи сам срещу Шволов. За мароканеца остана най-лесното и елегантно прати топката във вратата, оформяйки крайния резултат.

Тежкото поражение остави Шалке на 16-та позиция, която праща на плейоф за място в елита срещу третия от Втора Бундеслига. Тимът от Гелзенкирхен е с две точки пред Щутгарт, който утре приема Байер (Леверкузен).