24-годишният нападател на Наполи Виктор Осимен беше сниман на улицата в Берлин тази сутрин и новината за пътуването му до Германия се разпространи светкавично заедно със спекулациите, че той може да се присъедини към Байерн Мюнхен това лято.

Интересът на Байерн към Осимен не е нов, но пътуването до Германия отново разпали спекулациите за трансфер на нигериеца.

Причината за пътуването му не е официално известна, така че се спекулира, че може да е свързано с преговори за трансфер в Байерн, въпреки че домът на баварците е почти 600 км на юг. По-вероятна теория е, че Осимен и неговата партньорка Стефани, която е германка, са дошли да посетят нейното семейство във Волфсбург.

Главният редактор на немския "Билд" Кристиан Фалк потвърди, че Осимен е бил в Германия, но и че няма преговори между Байерн и Наполи. Нигериецът е твърде скъп за Байерн, а и президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис обяви, че няма да приема оферти под 150 милиона евро за звездата.

Осимен направи страхотен сезон в Италия, отбелязвайки 23 гола в 30 мача от Серия А и е един от основните фактори за първата титла на Наполи от 33 години насам, пише "Труд". Освен него в радара на Байерн са още Хари Кейн от Тотнъм и Коло Муани от Лайпциг.