Сцената в Борусия Дортмунд е готова за най-драматичния финал в Бундеслигата от повече от десетилетие, а феновете на клуба са отчаяни да видят отбора си да печели първа титла от 11 години насам при домакинството си на Майнц в събота, пише агенция "Ройтерс".

Борусия Дортмунд за последно спечели първото място в Бундеслигата под ръководството на треньора Юрген Клоп през 2012 година, а в момента е на една победа от това да вдигне трофея пред 81 хиляди души на стадион "Сигнал Идуна Парк" в последния кръг на германското първенство. Борусия води пред Байерн Мюнхен с 2 точки на върха във временното класиране, а равенство или загуба може да не са достатъчни за спечелването на титлата, в зависимост от резултата на Байерн Мюнхен, който по същото време ще гостува на Кьолн.

Но в Дортмунд няма друга цел освен победата.

"Просто трябва да спечелим още един път", заяви спортният директор на клуба Себастиан Кел, който бе капитан на състава през 2012-а, спечелил за последно трофея.

"Като цяло имам добро усещане, но знам, че трябва да се представим наистина добре още един път и тогава ще сме заслужили триумфа. Когато футболистите се придвижват с автобуса до стадион, те ще бъдат приветствани от феновете. Това ще им даде допълнителен тласък", добави Кел.

Победа срещу Майнц 05 ще бъде и огромно постижение за старши треньора на Борусия Дортмунд Един Терзич, който преживя сезон като влакче на ужасите с отбора и почти отпадна от състезанието на титлата по средата на кампанията.

Това би било и най-големият успех в кариерата на капитана Марко Ройс. 33-годишният футболист отдавна се нарежда сред най-талантливите играчи от своето поколение, но до момента не успява да спечели титлата в Бундеслигата.

"Това, в което той винаги е бил обвиняван е, че не е печелил шампионата. Той съжалява за това и ще направи всичко възможно ние да станем първи в събота, а също и самият той", каза още Себастиан Кел.

Атмосферата няма да бъде по-различна в Мюнхен, където старши треньорът Томас Тухел, ще опита да убеди футболистите си, че не всичко е загубено. А за Байерн драматичните триумфи за титлата не са непознати - през 2001 година баварците отбелязват гол в добавеното време в последния кръг от сезона, за да измъкнат трофея от Шалке 04, така че да бъдат отписвани е рисков бизнес.