Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер планира голямо парти за шампионска титла както за мъжкия, така и за женския отбор, въпреки че футболистите на Томас Тухел са аутсайдери във финала на Бундеслигата.

Борусия Дортмунд ще сложи край на 10-годишния триумф на баварците в Бундеслига, ако победи у дома срещу Майнц 05 в събота. Единственият шанс на Байерн е да спечели в Кьолн и да се надява Дортмунд да сгреши.

Жените на Байерн обаче са фаворити за титлата си, като се има предвид, че са с две точки пред Волфсбург преди края на сезона си в неделя у дома съответно срещу изпадналите Турбине Потсдам и Фрайбург.

„Всички се надяваме, че Байерн ще може да отпразнува два шампионски трофея с нашите фенове в неделя в края на този вълнуващ сезон“, каза Хайнер пред клубния уебсайт.

„Този уикенд трябва да дадем всичко от себе си във финалния удар за титлите. Ще стискаме палци за нашите мъже и жени и след това се надяваме на голям празник заедно с феновете, независимо дали с един или два отбора – за предпочитане всички заедно, разбира се", добави Хайнер.

И двата отбора на Байерн спечелиха титлите през 2015 и 2016 г. и стояха заедно на балкона на кметството на Мюнхен. И двамата подпечатаха короните на Бундеслигата през 2021 г., но празненствата бяха отменени поради пандемията от коронавирус.