Такава драма Бундеслигата рядко е виждала. А земетресението, което става при новия шампион – никога!

„Байерн“ триумфира инфарктно с 11-а поредна титла след 2:1 над „Кьолн“ с гол в 89-ата минута на Джамал Мусиала и 2:2 на „Борусия“ (Дортмунд) у дома срещу „Майнц“. Но за това вече се сещат само „жълто-черните“. В Мюнхен бушува ураган с невиждани размери.

Минути след края на мача „Байерн“ обяви, че уволнява изпълнителния директор Оливер Кан и спортния шеф Хасан Салихамиджич – двама герои от първата спечелена Шампионска лига в модерно време. На трибуните легендарният вратар въобще не присъства, но беше босненският национал бе там и се радваше на терена.

„Това е най-черният ден в живота ми – каза цитираният от Труд Кан, на чието място сяда заместникът му Ян-Кристиан Дреезен. – Забраниха ми да пътувам за Кьолн и да се радвам с момчетата. Огромен компримент за тях! Знаех, че няма да се предадат.“

„Взехме това решение повече от трудно, но сме убедени, че „Байерн“ трябва да бъде ръководен от друг“, обясни президентът Херберт Хаймер.

Вестник „Билд“ твърди, че Макс Еберл ще назначен вместо Салихамиджич. Мениджърът работи от януари в „Лайпциг“. Още през 2017 година бившият президент Ули Хьонес искаше да го назначи.

Драмата с уволненията настана, след като Кан и Салихамиджич показаха вратата на треньора Юлиян Нагелсман. Тогава „Байерн“ имаше шанс за требъл, но накрая само с помощта на „Майнц“ стана шампион. Дитмар Хаман, легенда на баварците и сега тв коментатор, прогнозира, че и Томас Тухел ще напусне „Алианц Арена“. Треньорът, спечелил Шампионската лига с „Челси“ преди 2 години, има много спорни резултати. Отпадна от турнира на милионерите срещу „Манчестър Сити“ и от „Фрайбург“ за Купата на Германия.

„Като вижда с каква лекота се уволнява в „Байерн“, всеки би се запитал дали му се остава“, каза Хаман. А Тухел на пресконференцията рече: „Аз отговарям за спортните въпроси. Нека няколко дни ми се избистри главата…“.

Снимка: БГНЕС