Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия! След изпълнен с обрати последен кръг, баварците триумфираха, благодарение на огромния провал на Борусия Дортмунд. 

Жълто-черните стигнаха само до 2:2 у дома с Майнц, правейки серия пропуски и изпускайки и дузпа, докато с късен гол баварците надвиха Кьолн с 2:1 като гост и завършиха със 71 точки, докато Борусия също събра толкава, но е с по-лоша голова разлика. 

Разочарованието е феноменално за Борусия, като случилото се ще остане като един от най-големите сривове в историята на германския футбол. В Дортмунд обаче сами са си виновни, а радостта отново е за Байерн. 

Началото бе наистина шокиращо за жълто-черните, които започнаха уверено с удари на Мален и Алер. Майнц обаче се защитаваше спокойно и в 15-ата минута нанесе първия удар. Едимилсон центрира от корнер и защитникът Андреас Ханче-Олсен реализира с глава и шокира жълто-черните. 

Веднага след това Борусия получи възможност да отговори. Рафаел Герейро бе съборен в наказателното поле и след намесата на ВАР последва дузпа. Себастиан Алер застана зад топката, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите. 

И за да станат нещата още по-трудни в 24-ата минута Майнц реализира втори гол. Абсолютен шок за Дортмунд. Този път Джей-Сун Лий намери Карим Онисиво, който се разписа с глава и направи 2:0 за Майнц, въпреки че вратарят Кобел отклони топката, но не успя да я избие напълно. Феновете на Борусия просто не можеха да повярват. 

По това време Байерн вече водеше, след като в 8-ата минута Лерой Сане проби и намери Кингсли Коман, който майсторски смени посоката и прати топката в далечния ъгъл. Последва греда за баварците на Томас Мюлер преди в 44-ата минута Сане да вкара втори гол, който обаче бе отменен заради игра с ръка. 

Точно тогава Юлиан Бранд пропусна да върне един гол за Борусия, след като добре се измъкна в наказателното поле и потърси близкия ъгъл, но вратарят на Майнц направи отлично спасяване, а и ударът определено можеше да бъде по-добър. Секунди преди почивката Дониел Мален удари гредата и така Борусия така и не успя да върне гол преди паузата.  

След нея гостите от Майнц изпуснаха още едно положение, когато Лий се оказа на добра позиция, но вратарят спаси. Байерн пък  продължаваше да води само с един гол, но пък домакините нямаха точен удар във вратата до почивката.  

В 59-ата минута Алер пропусна да върне интригата, когато на далечната греда остана свободен, но не успя да намери вратата отблизо. Все пак в 69-ата минута Рафаел Герейро върна един гол за Борусия след пас на Джио Рейна. 

Всичко се преобърна с краката нагоре, когато В 79-ата минута Кьолн получи дузпа. Гнабри игра с ръка, а първоначално рефера отсъди свободен удар, но ВАР прегледа положението и се оказа, че нападателят прави нарушението в наказателното поле. Любичич реализира от бялата точка и при това положение титлата бе за Борусия. 

Жълто-черните продължиха с пропуските, след като Хумелс от свободен удар отклони топката покрай вратата, след като ако не я бе докоснал, тя вероятно щеше да попадне в мрежата. В 89-ата минута обаче, Байерн все пак вкара. Джамал Мусиала реализира с удар от границата на наказателното поле и даде титлата на баварците. 

В 96-ата минута Зюле все пак вкара много късно изравнително попадение, но това не бе достатъчно и така разочарованието остана за Борусия.