Изглеждаше като нормална тренировъчна сцена в петък следобед. Джамал Мусиала пое топката с едно плавно движение, влезе отляво и завърши добре позициониран в десния ъгъл. По-възрастните футболни фенове може би все още познават тази зона на игрището като "Зона Дел Пиеро" или, повече от десетилетие, "огледалния печат". Сега сцената получи ново име.

"Това е твоята позиция, Джамал!", извика помощник-треньорът Антъни Бари на Мусиала в края на тренировката. Най-късно от миналата събота следобед, 17:19 часа местно време, най-накрая стана. Когато Деян Любичич от Кьолн изравни от точка в последния ден от сезона в Бундеслигата, теоретично Борусия Дортмунд щеше да е шампион. Байерн имаше нужда от гол, от един брилянтен момент.

Останалото е известно: Мусиала получи топката в 89-ата минута и изстреля Байерн на върха с късмет. Удивително: Сцената наподобява предния ден в тренировката на баварците, при това почти едно към едно.

„Напреднах и се опитах да се измъкна от защитниците с първото си докосване и след това да бъда в добра позиция за удар“, коментира самият Мусиала постъпката си малко преди шампионския празник на Мариенплац.

„Практикувах действието на тренировка, не точно така, но тренирах през цялата година, преди това също с Дино (Топмьолер, бел.ред.). Ето защо бях наистина щастлив, защото го практикувах толкова често и след това тренирах в подобна игра. Отбелязването на гол в лигата след известно време без отбелязване на гол я направи още по-добра. Нямам думи да го опиша. Просто е невероятно", казва младокът.

Всъщност Мусиала вече не е просто талант, не е някакъв талантлив младок. Джамал Мусиала е вече легенда на Байерн Мюнхен. Той се вклини в сърцата на баварските фенове. Дори лидерът Томас Мюлер (№1 по брой титли в историята на Бундеслигата - 12) му благодари лично за този гол и радостта от титлата. А Джамал е едва на 20...