Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус вярва, че носителят на титлата в Бундеслигата ще се раздели с топ играчи: „Вече е втори пореден сезон, в който този отбор не се представя според очакванията, така че ще има важни промени“.

Треньорът Юлиан Нагелсман, главният изпълнителен директор Оливер Кан и мениджърът Хасан Салихамиджич вече са история в Байерн, а телевизионният анализатор, обяви, че няколко играчи също ще платят за незадоволителния сезон, в който отборът пропусна Купата на Германия, Шампионската лига и почти загуби шампионата.

„Мисля, че четирима или петима играчи ще напуснат Байерн. И може да е някой, когото никой не очаква. Дори германски национал. Какво ще се случи с Джошуа Кимих, който отчаяно иска да играе като номер шест? Леон Горецка остава ли? Какви планове имат Томас Тухел и ръководството на клуба с Лерой Сане, Серж Гнабри, Марсел Забицер, Райън Гравенберх и Алфонсо Дейвис?", пита бившият германски национал.

„Много от последните трансфери, направени в Мюнхен, бяха на играчи, желани от Нагелсман и бяха одобрени и подкрепени от Хасан Салихамиджич и Оливер Кан. Сега никой не е в клуба. Дойде времето на Тухел. Лично аз не смятам, че този отбор трябва да се променя много. Ако всеки играч даде най-доброто от себе си, тогава този отбор ще се бори за Шампионската лига. Но вече е втори пореден сезон, в който те не се представят според очакванията, така че ще има важни промени", каза още носителят на Златната топка за 1990 година, цитиран от "Труд".