Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер призна, че клубът ще бъде активен на пазара през лятото и няма да пести средства.

"Ние ще похарчим доста пари. До момента осъществихме два трансфера, за които не сме плащали трансферна сума. Ще търсим централен нападател, без съмнение", коментира Хайнер, цитиран от "Билд".

"Роберт Левандовски вкарваше между 30 и 40 гола и ние ги пропуснахме този път. Трябва да го кажа много ясно. По онова време Юлиан Нагелсман искаше да опита нещо различно. Това не се получи по начина, по който всички си мислехме, че ще стане."

През изминалия сезон Байерн игра със Садио Мане в предни позиции, но сенегалецът не се чувстваше комфортно. След това Ерик Максим Чупо-Мотинг имаше силна серия, но беше контузен в повечето решаващи мачове. Но новият човек не трябва да бъде просто някакъв нападател. 

"Търсим нападателя, който има качествата за Байерн и може да ни позволи да играем в национални и международни състезания. Ние го разглеждаме много внимателно", каза Хайнер.

И тъй като няма твърде много класически централни нападатели от световна класа, едни и същи имена се споменават отново и отново в медиите, като самият Хайнер посочи като примери "Коло Муани, Осимен, Хари Кейн или Влахович".

"Разбира се, Томас Тухел също има важна дума", добави босът. Освен това икономическата стабилност на клуба трябва да бъде гарантирана и в случай на голям трансфер, тъй като новият нападател "със сигурност ще струва много".