Халфът на германския национален отбор Джамал Мусиала не се страхува, че слабото представяне на Бундестима сега ще окаже влияние върху представянето на четирикратните световни шампиони по време на Евро 2024.

"Не се страхуваме, това няма как да ни помогне в такива случаи. Трябва да останем единни и позитивни. Надяваме се, че ще бъдем във форма, когато дойде Европейското първенство у дома", категоричен е футболистът на Байерн Мюнхен пред списание Кикер.

Под ръководството на селекционера Ханзи Флик отборът на Германия няма победа в четири мача. Последният до момента успех за германците е срещу Перу през март. След това германският тим загуби срещу Белгия, Полша и Колумбия и завърши наравно с Украйна.

"Футболистите имаме доверие на Ханзи и имаме добри отношения с него. Критиките са нормални и заслужени в такива лоши моменти. Сега трябва да започнем да играем доста по-добре и да печелим нашите мачове", каза още 20-годишният халф.

През май Мусиала отбеляза решителния гол, който осигури 11-ата поредна титла за Байерн в Първа Бундеслига. Баварците победиха драматично с 2:1 като гости срещу Кьолн в последния кръг от първенството, когато Борусия Дортмунд направи неочаквано равенство 2:2 у дома с Майнц 05.

"До момента това беше най-важният момент в кариерата ми. Моето мислене не се е променило заради това. Винаги мечтая за нови и големи цели", добави Джамал Мусиала.