Алфонсо Дейвис иска да получи оферта от Реал Мадрид. Канадският играч не е подновил договора си с Байерн Мюнхен, генерирайки несигурност в германския клуб.

Тъй като бъдещето на Ферлан Менди е под съмнение поради физически проблеми, които го държаха извън терена три месеца миналия сезон, Дейвис и неговият агент са под натиск, докато чакат окончателното решение на Реал. На 22 години левият бек се смята за една от най-ярките перспективи в Европа.

Байерн Мюнхен, наясно със ситуацията, вече предприе ход с подписването на Рафаел Герейро, който пристигна свободен от Борусия Дортмунд. Ръководителите на баварския клуб обаче ще се чувстват разочаровани от чакането на Дейвис и евентуалния му интерес да подпише с Реал Мадрид.

Според информацията мадридският тим има младия канадски краен защитник в списъка си с цели и не е изключено операцията да се осъществи, ако възникнат благоприятни обстоятелства, пише "Труд".

Основната пречка за Реал Мадрид би била високата цена, която Байерн Мюнхен ще поиска за трансфера на Дейвис. Белите обаче може да са готови да изчакат до следващата година, когато играчът ще има само една година от договора си и пазарната му стойност ще бъде по-ниска.

С пристигането на Фран Гарсия в Мадрид това лято и съмненията около Менди, мениджърът на Дейвис, Недал Хуосе , предизвика полемика и влезе в новините. В скорошно изявление той заяви: "Не искам да омаловажавам Байерн, но Мадрид е отборът на 14-те титли", имайки предвид 14-те европейски купи, които клубът на Флорентино Перес е спечелил.

Чакането продължава за Дейвис, който очаква евентуално обаждане от Реал Мадрид, за да изпълни заветното си желание да облече бялата фланелка.