Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер все още не тренира с отбора  заради проблем с бедрото и може да пропусне предстоящото предсезонно пътуване до Азия, съобщи ДПА.

"В момента обмисляме дали да пътува до Азия или да остане в Мюнхен, за да се възстанови напълно и да се присъедини към тренировките на отбора след завръщането от Азия", каза треньорът Томас Тухел в тренировъчния лагер на Байерн в Ротах-Егерн край Мюнхен.

33-годишният Мюлер напусна тренировъчния лагер по-рано през седмицата, за да тренира индивидуално. Той също имаше проблеми с тазобедрената става преди Световното първенство в Катар миналата година.

Азиатското турне на Байерн е от понеделник до 3 август и включва приятелски мачове в Токио и Сингапур. Нападателят Ерик Максим Чупо Мотинг също е под въпрос за пътуването поради проблеми с коляното.

"Както при Томас, следващите няколко дни ще покажат дали има смисъл да го вземем с отбора“, каза Тухел.

Вратарят Мануел Нойер продължава да тренира по индивидуалната си програма след фрактурата на крака, която за дълго го извади от терените. 

Защитникът Матайс де Лихт се очаква да се присъедини към тренировките на отбора през следващите дни, след като се възстанови от контузия на прасеца.

Байерн започва сезона на 12 август срещу РБ Лайпциг за Суперкупата на Германия и открива кампанията в Бундеслигата шест дни по-късно с мач срещу Вердер Бремен.