Германският национал Джошуа Кимих отхвърли твърденията на медии в страната, че ще напусне футболния шампион Байерн Мюнхен. Той е на лагер с баварците, които утре ще срещнат носителя на трофея в Шампионската лига Манчестър Сити.

"Напълно сигурен съм, че през следващия сезон ще играя в Байерн Мюнхен. Поне аз нямам други планове", заяви Кимих на пресконференция в Токио. 

25-годишният национал е в Байерн от 2016 и има договор до лятото на 2025. Той е ключов футболист в състава на баварците, но в края на миналия сезон разочарова с по-слаба от обичайната игра. 

Старши треньорът Томас Тухел заяви, че не може да гарантира кой ще бъде в състава в края на трансферния прозорец, но добави, че ще бъде изненадан, ако Кимих е извън него. Очаква се той да играе утре срещу Сити.

"Чакам с нетърпение този мач. В момента те са най-добрият отбор в Европа и моментално ще разберем докъде сме стигнали в подготовката ни", продължи Кимих. 

Контролата ще пропусне новото попълнение Ким Мин-Дже.

"Той най-вероятно няма да играе. Ким прави по стъпка напред в развитието си във всеки клуб, в който е играл. Радваме се, че той избра Байерн и се надяваме бързо да се приспособи", каза още треньорът на баварците./БТА

Снимка: БГНЕС