РазенБалшпорт Лайпциг спечели Суперкупата на Германия за първи път в историята си, разбивайки хегемона Байерн Мюнхен с 3:0 насред неговия стадион "Алианц Арена".

В герой за "биковете" се превърна испанският национал Дани Олмо, забил хеттрик. Той откри резултата още в третата минута и удвои точно преди почивката. В средата на второто полувреме гостите получиха дузпа и техничарят вкара в долния ляв ъгъл.

Точно преди това в игра от пейката се появи рекордната покупка на Байерн Хари Кейн, чийто трансфер от Тотнъм беше обявен днес. Таранът обаче не успя да помогне на новия си отбор и дълго време дори не можеше да пипне топката.

Това е втори пореден горчив хап, който баварците преглъщат в двубоите с Лайпциг насред Мюнхен. Припомняме, че на 20 май тази година РазенБалшпорт срази мюнхенци с 3:1 тук и за малко да помогне на Борусия Дортмунд да стане шампион. В предходните си 6 визити в Мюнхен "биковете" имаха четири загуби и две равенства.

Двата отбора завършиха срещата с по пет точни удара, но отборът от Лайпциг беше далеч по-ефективен. Това се видя и по отношение на неточните стрелби, които бяха 9:2 за баварците. Момчетата на Томас Тухел владееха топката в 67% от игровото време и определено не заслужаваха да загубят с такава разлика.

Байерн Мюнхен остава №1 по брой Суперкупи на Германия - 10. Само Борусия Дортмунд (6) и Вердер Бремен (3) имат повече от едно отличие.

Още преди края на срещата в интернет пространството започнаха да циркулират закачки с Байерн, че фиаското тази вечер се дължи на кармата на Хари Кейн. Както е известно, голмайстор №1 в историята на Тотнъм и националния отбор на Англия няма спечелен нито един трофей в кариерата си. И видимо най-лесният от тях му се изплъзна днес...


Байерн Мюнхен - РазенБалшпорт Лайпциг 0:3

0:1 Дани Олмо - 3'
0:2 Дани Олмо - 44'
0:3 Дани Олмо - 68', дузпа