Йосип Станишич изрази изненада, че шампионът на Германия Байерн Мюнхен го е оставил да напусне под наем и да се присъедини към потенциалния конкурент за титлата Байер Леверкузен.

Хърватският десен бек премина в Леверкузен за този сезон, но без опция за закупуване през юли.

Неговото напускане идва, въпреки че десният бек на Байерн Бенжамен Павар е считан за сигурно ново попълнение на Интер Милано. По тази причина в пресата се обсъжда оферта на Байерн за Лукас Клостерман от РБ Лайпциг, а Нусаир Мазрауи е друга опция за отбора.

"Бях малко изненадан“, каза 23-годишният Станишич на пресконференция.

"Но клубовете се съгласиха и за мен това е най-доброто решение. Никога не знаех дали Бенджи остава или си тръгва, а какво да кажем за мен? Останах във висяща ситуация", добави хърватинът, цитиран от ДПА.

Станишич знае какво е необходимо за спечелване на трофеи и е готов да се бори с досегашния си клуб за титлата на Германия, като Леверкузен на Шаби Алонсо е считан от много експерти като възможен претендент този сезон.

"Много е трудно да поддържаме високо нивото за 34 мача. Ще бъде предизвикателство, когато играем два пъти седмично. Но с широчината на състава, сигурен съм, че имаме добри шансове – било то в Бундеслигата или Купата – да спечелим трофеи или поне да се борим за трофеи", каза още Станишич.

Леверкузен победи носителя на Купата на Германия и Суперкупата РБ Лайпциг с 3:2 у дома миналия уикенд в откриването на Бундеслигата.

Но Станишич настоява, че е излишно да се изпада в еуфория.

"Шумът идва много бързо, а с него и напрежението. Важно е да запазим спокойствие“.