Байерн Мюнхен най-после успя да се справи с "черната си котка" Борусия Мьонхенгледбах, печелейки с 2:1 визитата си на стадион "Борусия Парк".

Домакините показаха по-голямо желание за игра през първия половин час в срещата от третия кръг на Бундеслигата и Ко Итакура вкара невероятен гол-красавец с глава при корнер за "жребчетата".

Байерн най-после се стресна и до почивката имаше игрово надмощие (8:4 удара за първата част и 62% владеене на топката за шампионите), но Лерой Сане разтресе напречната греда при хубав пробив в пеналта.

Звездното попълнение на мюнхенци Хари Кейн остана напълно изолиран в атака, а приличната игра на Гладбах донякъде беше изненадваща с оглед подменения състав и слабия старт на кампанията.

Байерн заигра още по-силно в началото на второто полувреме и до края на мача доминираше напълно. Най-добрият на терена Лерой Сане изравни с лек, но точен диагонален удар преди изтичането на час игра, а малко след това влезлият като резерва Серж Гнабри направи непростим пропуск с глава.

Логичното закъсня, но все пак се случи в 87-ата минута, в която Байерн осъществи пълен обрат. 18-годишната резерва Матис Тел се извиси над всички при изпълнение на корнер и вкара с глава в левия ъгъл.

Малко след това можеше да се разпише още една резерва - Ерик Максим Чупо-Мотинг. Камерунецът отправи плътен удар с глава, спасен от вратаря, а после Хари Кейн закъсня за добавка.

Интересното е, че Байерн нямаше победа срещу Гладбах от май 2021 година, като това е първи успех на този стадион за хегемона от 2019 година. В предходните пет дуела Борусия имаше 3 победи и две равенства, при голова разлика 12:5.

Момчетата на Томас Тухел имат пълен актив от 9 точки, но отстъпват на лидера Байер Леверкузен по голова разлика. Борусия Мьонхенгладбах е над чертата с една точка.

 

Борусия Мьонхенгледбах - Байерн Мюнхен 1:2

0:1 Ко Итакура - 30'
1:1 Лерой Сане - 58'
1:2 Матис Тел - 87'