Кайл Уокър разкри, че е бил близо до договор с Байерн Мюнхен по време на изминалия трансферен прозорец, но е решил да подпише нов договор с Манчестър Юнайтед.

Футболистът на "гражданите" привлече сериозен интерес от страна на германския шампион и призна, че е бил сериозно изкушен да премине в Байерн.

"Бях близо до трансфер в Байерн Мюнхен, но във футбола се случват много неща. Не беше писано да се случи. Дали щях да се радвам на такова преживяване? Разбира се, че бих. Това е голям клуб и това, което направи в последните шест или седем години не може да бъде подценявано. Защо бих го пренебрегнал, ако получавам достатъчно игрово време? Това е всичко, което искам", коментира Кайл Уокър.

"Ставаше дума за това кой ще ми даде повече години. Байерн Мюнхен е огромен клуб и виждайки Хари Кейн там, определено това нямаше да е крачка назад. В главата си винаги съм искал да играя за Манчестър Сити, но трябва да правя това, което е правилно за мен и бъдещето ми. Въпросът беше къде ще получа договор за повече години, за да играя футбол на високо ниво", добави той.

Спекулациите около Уокър и Байерн се засилиха особено много през юли, но до финализиране на споразумение между двете страни не се стигна.

"Това е седмият ми сезон тук и се чувствам като един от старите. Обичам това място. Кой би искал да напусне клуб като този", каза още Кайл Уокър и разкри, че мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола планира в следващите седмици да направи гласуване в отбора, за да бъде определен постоянен заместник на Илкай Гюндоган, който носеше капитанската лента.

"Разбира се, че искам лентата. Това е чест и привилегия", увери Уокър.

Снимка: БГНЕС