Бившият национал на Германия и футболист на Байерн Мюнхен Михаел Балак описа Джошуа Кимих като играч от световна класа, но само на една позиция.

"Той доказа, че може да играе на две позици от дясно - в защита и полузащита, но за мен той е световна класа само като десен защитник. Това е позицията, на която израстна с начина, по който играе футбол. В центъра, понякога заради голямото си желание прави отбора уязвим", каза Балак в интервю за списание "Кикер".

Кимих беше използван като десен бек за първи път от много време в последния международен мач на Германия под ръководството на Ханзи Флик като национален селекционер. В Байерн Мюнхен Йозуа Кимих играе като дефанзивен полузащитник в състава, воден от старши треньора Томас Тухел, както бе и дълго време в националния отбор. В последните седмици Тухел няколко пъти заяви, че Кимих не е идеалният избор за позицията.

Йозуа Кимих не взе участие при победата на Германия над Франция с 2:1 в приятелска среща в Дортмунд заради контузия. Той лично вижда себе си най-добре позициониран като централен полузащитник, пише БТА.

Снимка: БГНЕС