Германският хегемон Байерн Мюнхен определено е във форма и иска да използва момента за сладко отмъщение срещу РазенБалшпорт Лайпциг утре. 

Шампионите имат само едно мижаво реми и две загуби с обща голова разлика 1:6 в последните си три дуела с „биковете“, които ги размазаха при последните си две визити в Мюнхен. Това се случва рядко на баварците, известни с голямата си спортна злоба и гладът за победи и трофеи.

Победата с 4:0 в началото на седмицата на купата срещу тима от трета дивизия Мюнстер беше еквивалентна на шестата победа от последните седем мача, треньорът Тухел и отборът очевидно се сближават.

"Уверен, много сериозен, силен в дуелите. Подчертавам енергията и харизмата на целия отбор. Като цяло съм много доволен и току-що го казах на отбора. Това беше добре", отсече специалистът.

Треньорът на Байерн трябваше да импровизира доста заради лошия си късмет с контузии. Леон Горецка например имаше удоволствието да бъде шеф на отбраната. Германският национал се справи с необичайната задача уверено и много гъвкаво - той изглежда обичаше да се люлее между позицията на либерото и халфовата линия, малко както навремето великият Франц Бекенбауер. Със страхотни пасове… Въпреки че, разбира се, това не беше топ противник.

В навярно най-важния мач в Бундеслигата срещу РБ Лайпциг в събота (19:30 часа българско време) Тухел отново се надява на своите редовни централни защитници Дайо Упамекано и Мин-Джей Ким. След това Горецка може да се премести в центъра на полузащитата заедно с Джошуа Кимих.

След спокойната серия за купата, за хората от Мюнхен беше ясно, че вече има голямо очакване за мача с РБ Лайпциг. „Имаме още много да компенсираме за Суперкупата, където изобщо не показахме лицето си“, каза Горецка, имайки предвид загубата с 0:3 срещу саксонците през август. „Трябва да изгладим малко нещата и ще бъдем силно мотивирани.“

Баварско желание е за отмъщение. „Сега събрахме няколко поредни прилични представяния и започнахме малка серия от победи. И разбира се, искаме да продължим това в събота.“ Спортният директор Фройнд завърши с думите, че това е "важен мач. Ще отидем в Лайпциг напълно мотивирани".