Уволнението на Макс Еберл от РБ Лайпциг часове преди днешното дерби с Байерн Мюнхен породи куп въпроси в Германия. Специалистът, който минава за един от най-добрите в професия, доказа качествата си в Борусия Мьонхенгладбах и дълго време беше сочен за бъдещ спортен директор на Байерн.

Вестник "Билд" разкрива защо бившият футболист на баварците Еберл беше изритан позорно и доста сензационно от Лайпциг.

Твърди се, че 50-годишният Еберл е оставал твърде често в Мюнхен с приятелката си, телевизионната водеща Наташа Фрусцела (49 години).  Роденият в Бавария директор беше предпочитаният кандидат от клубния патрон на мюнхенци  Ули Хьонес. 

След изгонването на спортния директор Хасан Салихамиджич в края на май точно този пост е вакантен. Кристоф Фройнд, новият спортен директор, би помагал на Еберл. Макс дори вече има апартамент в Мюнхен.

Байерн вече нанесе няколко удара по РБ , като им отмъкна ключови футболисти (Дайо Упамекано, Марсел Забитцер и Конрад Лаймер), както и треньора Юлиан Нагелсман. С Еберл няма да се стигне до неустойки и трансферни драми, тъй като „биковете“ директно терминираха контракта му.

Все още остава загадка защо РБ взе това решение, макар официално да обяви, че функционерът "не е бил напълно отдаден на клуба". Дали решението беше плод на емоция или в клуба се опасяват, че Еберл вече влиза в ролята на „къртица“ и тайно вече работи за Байерн, отслабвайки доскорошния си работодател. Според някои слухове в Лайпциг са бесни на Еберл, че не е направил нужното, за да задържи ключови футболисти като Йошко Гвардиол, Доминик Собослай, Кристофър Нкунку и споменатия вече Конрад Лаймер, който избяга в Мюнхен без трансферна сума.

Припомняме, че Байерн се намира в най-лошата си серия в историята срещу РБ преди мача днес – реми и две тежки поражения с обща голова разлика 1:6 във всички турнири, при това насред Мюнхен.