Новата звезда на Байерн Мюнхен Хари Кейн не е струвал чак толкова скъпо на клуба, разкри президентът Херберт Хайнер. Фиксираната сума, която според медиите беше дадена на бившия клуб на Кейн Тотнъм от 100 милиона евро, очевидно не отговаря на истината. 

"Хари Кейн не струва повече от 100 милиона - освен ако не спечелим това, това и това в следващите няколко сезона. Без бонуси сме под 100 милиона евро", обясни Хайнер в интервю за FAZ. 

Плюс бонусите, сумата по трансфера трябва да се увеличи с 20 милиона евро. По този въпрос президентът на Байерн даде да се разбере, че сумите изобщо не са в английски лири.

С трансфера на Кейн Байерн счупи собствения си рекорд в Бундеслигата. Допреди няколко седмици Люка Ернандес, който беше привлечен за 80 милиона евро за сезон 2019/20, беше най-скъпият играч в историята на Бундеслигата. Централният защитник наскоро премина във френския шампион Пари Сен Жермен за 45 милиона евро.

Хайнер даде да се разбере, че Байерн спешно се нуждаеше от нападател с качеството на Кейн: „Има само няколко нападатели в тази категория, които, от една страна, ни подхождат, а от друга ни правят по-добри. И тъй като са само няколко, те си имат цена. С Хари Кейн най-после отново имаме гарантирани голове – той стои там, където трябва да стои нападателят и също така вкарва много голове.“

Кейн вече на няколко пъти демонстрира изключителната си класа. Капитанът на английския национален отбор отбеляза осем гола в първите си шест участия в Бундеслигата.