Байерн Мюнхен срази Фрайбург с 3:0 в среща от седмия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион „Алианц Арена“.

Баварците изиграха много качествено първо полувреме, в което отправиха три точни удара (от общо девет), но и трите опънаха мрежата на гостите. Кингсли Коман откри с шеметно остро центриране, а Лерой Сане удвои малко след това при двойно с Хари Кейн.

През второто полувреме Байерн продължаваше да мачка чисто игрово своя грамотен тактически противник, който буквално не можеше да пипне топката, камо ли да сътвори атака. В 85-ата минута Коман вкара още веднъж, този път след рикошет.

Така Байерн Мюнхен събра 17 точки и се върна на трето място, докато Фрайбург е осми с 10 пункта. 


От самото начало стана ясно, че двуостър двубой няма да има и че нещата ще се случват само в едната половина на игрището. Още в 12-ата минута Кингсли Коман вкара сензационно попадение. Французинът очевидно искаше да центрира отдясно, но топката прехвърли вратаря Атуболу, срещна левия страничен стълб и влезе във вратата.

Последваха две скоростни акции на хегемона, при които звездният нов таран Хари Кейн завърши по идентичен начин – с плътен удар с десния крак по диагонала, но и в двата случая кълбото профучаваше покрай лявата греда.

В 25-ата минута Лерой Сане игра на двойно с Кейн, който изобщо не се полакоми и показа, че е изцяло отборен играч. Англичанинът можеше и да стреля, но пусна за свободния Сане и германецът вкара на празна врата.

До почивката Фрайбург си остана все така блед и не отправи нито един точен удар, при само една стрелба. Сане реализира още веднъж, при това след хубав пробив в пеналта, но вторият му гол за деня беше отменен заради много тънка засада, която не се видя веднага без повторение.

Статистиката на почивката показа 9:1 удара за баварците и 70% владеене на топката в тяхна полза, като момчетата на Кристиян Щрайх дори можеха да празнуват, че се спасиха само с такава разлика преди рестарта на играта.

В началото на второто полувреме баварският колос продължи да контролира играта пред наказателното поле на противника, но така и не успяваше да стигне до ново чисто голово положение. Леон Горецка можеше да се окаже на добра позиция за стрелба, но реши да търси паса, вместо да шутира.

В средата на втората част Байерн сътвори много хубава акция с няколко единични докосвания. Кингсли Коман се завъртя покрай защитник, намери коридор за стрелба и завърши с левачката, но над напречната греда.

Още един гол на Байерн беше отменен заради засада, този път на влезлия като резерва Матис Тел четвърт час преди края на редовното време. Вината обаче беше на Коман, който получи разкошен пас от Джамал Мусиала, но не завърши, а подаде на очевидно намиращия се зад гърба на защитата Тел.

В 83-ата минута Байерн отново скри топката на Фрайбург, който буквално не можеше да я пипне и да си поеме въздух.Леон Горецка завърши атаката с плътен снаряд, но вратарят на гостите спаси с върха на пръстите си, а и страничната греда му помогна.

Още при следващата акция на домакините Коман се разписа още веднъж след голям късмет, като този път крилото вкара след рикошет в гърба на защитника Лийнхарт.

 

Байерн Мюнхен – Фрайбург 3:0

1:0 Кингсли Коман – 12’
2:0 Лерой Сане – 25’
3:0 Кингсли Коман – 85’