Защитникът Джером Боатенг благодари на треньорския щаб на Байерн Мюнхен и феновете на отбора след неуспешното завръщане в бившия му клуб.

"Благодаря на клуба, че ми позволи да тренирам с момчетата и особено на  Томас Тухел и неговия треньорски щаб за подкрепата и желанието да ме има в отбора“, написа Боатенг в Инстаграм.

"Също така много благодаря за всички съобщения и подкрепата, която получих от феновете през последните няколко дни. Наистина оценявам всяко едно от тях.“

Байерн обмисляше да върне Боатенг в отбора като  свободен агент миналата седмица заради кадрови проблеми с контузени защитници. Играчът  тренираше няколко дни с отбора, но в крайна сметка клубът се отказа от тази опция.

Феновете и правозащитните групи протестираха, защото Боатенг, който игра в Байерн в периода 2011-2021, е изправен пред съдебно дело по обвинения в нападение над тогавашната си партньорка и майка на децата му на почивка през 2018 г. Предишна присъда срещу Боатенг беше отменена. Тухел каза, че правните проблеми на Боатенг са били причина Байерн да не го привлече.