Байерн Мюнхен може и да изпусне бижуто си Джамал Мусиала по много глупав начин, акцентира вестник "Абендцайтунг". 20-годишният футболен магьосник има договор до 30 юни 2026 година, но преговорите за удължаването му са в застой.

Номинираният за Golden Boy талант се изстреля в сърцата на феновете с шампионския гол в последния мач от миналия сезон. Но в момента между него и клуба няма комуникация.

Първите преговори между Байерн и Мусиала са се състояли още през април. Проблемът: Тази среща, която всъщност трябваше да бъде началото на преговорите по договора, беше проведена с бившия спортен директор Хасан Салихамиджич. Преговорите са в пауза, откакто босненецът беше уволнен.

Байерн иска да възобнови това възможно най-бързо, но Мусиала и неговият екип първо искат да изчакат и да видят как се развива клубът и евентуално да поискат по-висока заплата въз основа на по-нататъшните най-добри представяния на играча.

В момента атакуващият полузащитник печели около осем милиона евро - далеч от най-добре печелещите около Хари Кейн, Томас Мюлер и Мануел Нойер (всички около 20 милиона евро). Освен това Мусиала напоследък все по-често попада на пейката на рекордните шампиони.

Това, което в момента има значение за офанзивната звезда, е представянето и минутите на терена. Осъзнавайки, че е наблюдаван от Ливърпул и Реал Мадрид, Мусиала се намира в добра позиция да изисква от Байерн повече пари и повече игрови минути - като титуляр.

Ако клубът не предложи достатъчно висока заплата на Мусиала, през лятото на 2025 година той ще бъде в позиция за форсира трансфер. И баварците могат да го изпуснат за смешна сума, както се случи с Тони Кроос през 2024 година. Тогава германецът си тръгна с обидата, че взимаше по-малко пари от неособено талантливо ренде като Даниел ван Буйтен.