Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер заяви, че никога не е бил по-щастлив след завръщането си днес на терена след 331 дни чакане. Нойер счупи крак по време на ски-ваканция през декември миналата година и това го извади от игра до днес, когато той застана под рамката при крупната победа с 8:0 над Дармщат 98 в Бундеслигата.

37-годишният страж реално се появи на терена за първи път от ноември в Бундеслигата и от декември след отпадането на Германия на Световното първенство в Катар.

"Аз съм много, много щастлив, по-щастлив съм от всеки друг път след мач, заяви Нойер, който днес сложи капитанската лента. "Бях положително развълнуван, но не и нервен. И ми беше и любопитно как точно ще премине срещата, какво ще ми се случи".

Нойер имаше малко работа преди почивката, като му се наложи да спаси няколко опасни изстрела, но пък никаква през второто полувреме, когато осем топки влетяха в мрежата на колегата му от Дармщат. "Наистина cъм щастлив да се върна на „Алианц Арена“, да играя пред феновете и да съм отново на терена“, каза той.

Въпреки че си върна титулярното място от резервния вратар Свен Улрайх, Нойер все още трябва да се бори за мястото си в националния тим за Евро 2024 следващата година, след като Марк-Андре тер Стеген от Барселона стана първи избор по време на отсъствието му. А Нойер беше първи избор в Бундестима в продължение на 13 години.

"Не мисля за националния отбор в момента, а мисля за Байерн. Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман ми се обади вчера и ми пожела всичко най-добро в мача", каза стражът, който също така получи похвали и от клубния си наставник Томас Тухел.

"Мануел е истинско богатство за всеки отбор, в който играе. Винаги мисли с по два хода напред. И когато говорите с него за тренировките, за работата му и за тактиката, можете да го разберете веднага. Не можете да оцените така високо завръщането му, ако не сте били с него и извън терена", каза Тухел.