Острието на Байерн Мюнхен Лерой Сане вече изравни личния си рекорд за голове в Бундеслигата след само девет кръга. С осем гола и две асистенции той в момента е вторият най-добър реализатор на Байерн в лигата след звездния нападател Хари Кейн.

В последните пет мача Сане също участва директно в отбелязването на поне един гол. Сега треньорът Томас Тухел обяснява от какво се нуждае германският национал, за да достигне най-добро представяне.

„Той може да разкрие пълния си потенциал на терена, когато се чувства комфортно, когато е спокоен и когато принципите са ясни. За нас той вече ясно играе на лявото или дясното крило“, каза треньорът на Байерн.

„Мисля, че е много важно за Лерой да играе много често“, добави Тухел. 27-годишният играч беше в титулярния състав във всички мачове от Шампионската лига и Бундеслигата досега, а също така му беше позволено да започне от самото начало в Суперкупата. Само в първия кръг на Купата на Германия срещу Пройзен Мюнстер (4-0) Тухел го използва като жокер. Според треньора на Мюнхен Сане може да преодолее умората си, защото той "чисто физически е машина".

„Ако получи яснота в задачите си, той може да изпълнява нашите инструкции както никой друг. Неговата огромна сила, в допълнение към таланта му, е физическото му състояние – способността да изпълнява тези бързи бягания, стартове, контра движения и спринтове многократно", казва спецът.

Това подхожда на крилото на Байерн, "ако началната му позиция в атака е широка", каза Тухел. 27-годишният играч в момента е убедителен отляво, тъй като Кингсли Коман се наложи отдясно сред титулярите на Байерн.

Сане е обвързан с Байерн до 2025 г., но шефовете в Мюнхен все още искат да проведат разговори за преподписване възможно най-скоро - нищо чудно, като се има предвид текущата топ форма на германския национал...