Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел не спести суперлативите си за Хари Кейн след победата на баварците с 2:1 над Галатасарай в мач от група "А" на Шампионската лига.

Успехът класира Байерн за осминафиналите на турнира като победител в групата, а Кейн вкара и двете попадения за успеха над шампиона на Турция.

"Взехме Хари Кейн, защото той може да решава не само мачове като този, а и всеки един друг. Той знае как да отваря пространства, а отваря играта и да създава ситуации. Освен това никога не губи увереността си. Всички знаят какво може да представлява един нападател, когато е в ритъм", каза Тухел.

"Приемаме неговите голове за даденост, защото той ги вкарва постоянно вече повече от десетилетие. Разбира се, промяната на клуб и страна идва за първи път в неговата кариера, но е хубаво, че той се адаптира толкова бързо. Той не се страхува да поема отговорност, защото е голяма личност", добави германският специалист.

"Хареса ми този мач. Видях много енергия. Днес бяхме агресивни, остри и това много ми допадна. През първото полувреме ни липсваше прецизност във финалната третина на игрището и мисля, че можеше да използваме по-добре положенията си. Просто не успявахме да вкараме достатъчно хора в наказателното поле. През второто полвреме имахме и малко късмет с отменения гол на Галатасарай, но все пак успяхме да използваме нашите шансове. Последната седмица беше тежка за нас с гостуването в Дортмунд и днес си личеше това. Но да имаме 12 точки и да сме на върха в групата е страхотно. Това беше нашата цел", завърши Томас Тухел.