Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел влезе в серийна война с телевизионните експерти, които случайно или не са легенди на клуба.

Дитмар Хаман, Лотар Матеус и Мемет Шол вече са наясно, че Тухел е тотално "перде" и че е готов да ги "захапе" при всеки случай, в който критикуват него и отбора.

След успеха с 4:0 в Дортмунд Томас контрира Хаман и Матеус с думите "Днес победихме, сега трябва да направите обрат на 180 градуса". Шол се включи в дискусията в четвъртък, критикувайки Томас за сензационното отпадане от Заарбрюкен за Купата на Германия.

„Тухел не е пожертвал мача в Заарбрюкен нарочно, но той не е използвал несъзнателно този мач, за да каже: „Момчета, казах ви преди, вижте го и сега, можете да реагирате.“ Тухел е очаквал минимална победа. Но се получи най-лошият сценарий."

Преди домакинството срещу Хайденхайм треньорът на Байерн остана сравнително спокоен. Просто отсече, че тезата на Шол е "абсолютна глупост".

„Използвахме мача за Купата, за да дадем почивка на няколко играчи, което направихме в първия кръг, и да разпределим товара, а също и да дадем шанс на хората, които просто заслужават шанса си.“ Треньорът на Байерн обаче пое отговорността: „Винаги е моя. Но това няма нищо общо с него (тезата на Шол).“