Бъдещето на Томас Мюлер в Байерн Мюнхен изглежда неясно, според бившия футболист на отбора и на националния тим на Германия Лотар Матеус, предаде ДПА.

Ерик Максим Чупо-Мотинг бе предпочетен от 34-годишния световен шампион в мача срещу Кьолн миналия уикенд в ролята на номер 10 на мястото на контузения Джамал Мусиала.

"Ако той не е уверен, че ще играе от първата минута, както беше преди две години, тогава трябва да смени отбора. Това трябва да се каже открито", написа Мюлер в седмичната си колонка за Sky.

"Ситуацията с Мюлер изглежда като постепенно напускане. Всичко, което идва от Байерн по темата, не отговоря на това, което виждаме седмица след седмица", добави той. Матеус е убеден, че Мюлер все още помага много, когато играе или влиза като резерва.

"Трудно е да се оправиш с тази ситуация и е трудно за него да бъде доволен от положението", написа Матеус.

Мюлер, който имаше същата половинчата роля в националния тим на Германия, обяви наскоро, че иска да продължи кариерата си поне до 2025. Неговият договор с рекордьора по титли в Германия изтича в края на следващия юни.

Спортният директор на Байерн Кристофер Фройнд каза след победата над Кьолн с 1:0, че разговорите за нов контракт на Мюлер ще започнат в следващите седмици.

"Ситуацията с Томас е различна от това, което беше преди. Той я приема много добре. Много е важен за отбора, за клуба", коментира тогава Фройнд./БТА

Снимка: БГНЕС