Една от най-срамните си загуби записа шампионът на Германия Байерн (М). Айнтрахт (Фр) унижи баварския колос с 5:1 в мач от немския елит. Поражението бе първо през сезона за играчите Томас Тухел.

Със загубата Байерн отново изостава на 3 точки от лидера Байер (Леверкузен). "Аспирините" обаче са с мач по-малко и може да увеличат предимството си.


Срещата във Франкфурт започна вихрено за домакините. В първите минутки на двубоя палачът на родния Левски от Лигата на конференциите нагъна яко колоса от Мюнхен.

В 12-ата минута Айнтрахт откри. След грешка на Мазрауи топката се озова в Чаиби. Той стреля, топката срещна гредата, но попадна на крака на Мармуш, който отбеляза.

След попадението Байерн опита да върне паритета. Баварците натиснаха и пред голмайстора на тима Хари Кейн се откри възможност. Англичанинът бе изведен в 25-ата мин очи в очи с Трап, но ударът му мина покрай вратата.

Напук на натиска на Байерн, тимът от Франкфурт удвои в 31-ата мин. Ким не успя да гардира една топка на крайната линия и я загуби от Ебимбе. Френският халф напредна, справи се с баварските бранители и стреля слабо, но Нойер не се намеси убедително и топката влезе в мрежата му.

5 мин. по-късно ситуацията за Байерн стана плачевна. В прегръдките на отбора от Франкфурт попадна Ларсон, който завърши бърза атака на Айнтрахт.

Байерн се съвзе от шока в края на първата част. Кимих върна един гол минутка преди края на първата част. Германският национал не остави шансове на Трап с хубав насочващ удар.

Вместо играчите на Тухел да опитат да намалят още повече изоставянето си, Айнтрахт показа кой е господарят на терена. В 50-ата мин Чаиби напредне и пусна към Ебимбе, а юношата на Пари Сен Жермен се разписа за втори път в мача.

В 56-ата мин баварците пък пропускаха своите възможности. Чупо-Мотинг пропиля отличен шанс в 56-ата минута, когато бе изведен от Коман.

След час игра на Комерцбанк Арена резултатът стана разгромен, а Байерн тотално на колене. Кнауф заби 5-ия гол във вратата на Нойер.

АЙНТРАХТ - БАЙЕРН 5:1
1:0 - Мармуш (12)
2:0 - Ебимбе (31)
3:0 - Ларсон (36)
3:1 - Кимих (44)
4:1 - Ебимбе (50)
5:1 - Кнауф (60)