Байерн Мюнхен си върна самочувствието и замаскира резила срещу Айнтрахт с хубава победа с 3:0 над изненадата на сезона Щутгарт.

Баварците изиграха солидно първо полувреме на своя стадион „Алианц Арена“ и още в 83-ата секунда дежурният реализатор Хари Кейн се разписа на празна врата след страхотна асистенция на Лерой Сане отдясно.

Самият Сане имаше много добър шанс да отбележи в средата на първата част, но Александър Нюбел отказа клуба, който държи правата му, намесвайки се феноменално. Интересното е, че попадения на Ким Мин-Джае и Томас Мюлер бяха отменени заради засади.

Кореецът все пак записа името си на светлинното табло в средата на втората част след пас на Павлович, но преди него Кейн с глава беше увеличил аванса на хегемона с 20-ото си попадение през кампанията в Бундеслигата. Англичанинът отново беше изпуснат около лявата греда и в случая Ким направи нещо като полу-асистенция, натискайки бранител на гостите при въздушен двубой.

 

Щутгарт трябва да бъде похвален с факта, че игра много смело и направи нещо рядко виждано и то насред Мюнхен – „взе“ топката на Байерн и я владееше в близо 2/3 от игровото време. Швабите обаче изобщо не бяха ефективни днес и дълго време си останаха само с един удар, срещу цели осем за шампионите. Статистиката в края показа 18:6 удара за домакините.

Припомняме, че в предходните три дуела между двата отбора гостите се представиха повече от достойно - загуба с 1:2 и две равенства по 2:2. 

След мача тази вечер вторият в таблицата Байерн Мюнхен събра 35 точки и се доближи на четири от лидера Байер Леверкузен, но пък хегемонът има мач по-малко. Щутгарт е четвърти с 31 пункта.

 

Байерн Мюнхен – Щутгарт 3:0

1:0 Хари Кейн – 2’
2:0 Хари Кейн – 55’
3:0 Ким Мин-Джае – 63’