Легендарният нападател Емил Костадинов коментира новината за смъртта на Франц Бекенбауер. Кайзера е треньор на българина в Байерн Мюнхен през 1996 година. Именно тогава баварците печелят Купата на УЕФА след успех на финала срещу Бордо. В единия от тях, завършил 3:1 за Байерн на френска земя, Костадинов вкарва гол и подава с пета за попадението на Мемет Шол.

"Много тъжна новина. Дано Бекенбауер се е преместил на по-добро място. Винаги съм бил с прекрасни впечатления от него", заяви Екзекутора на Франция пред Блиц.

"Кайзер Франц ме върна в играта. Аз имах трима треньори в Байерн. Трапатони ме взе и ме налагаше. После дойде Рехагел, когато повече оставах на пейката. След това пристигна Бекенбауер. Един ден след тренировката ме извика в стаята си и ми каза: "Емил, аз разчитам на теб! Ти пак ще успееш, ти пак ще играеш, пак ще побеждаваш, защото си победител и затова си в Байерн". Думите му ще помня винаги. Те ми послужиха като допинг. Само след една седмица беше въпросният финал за Купата на УЕФА. След гола и асистенцията ми Бекенбауер ме поздрави: "Явно си запомнил какво ти казах". 

Да, той ме върна в играта, защото кой знае какво щеше да се случи, ако не ми беше гласувал доверие. Едва ли щях да играя на финала, да вкарам гол и да вдигна Купата на УЕФА. Знаете ли, аз съм комуникирал с много треньори. Бекенбауер беше интелигентен човек, знаещ човек, човек, който умееше да говори с хората и да ги предразполага. Психолог. Бог да го прости!", заяви още Емо Костадинов.