Байерн Мюнхен трябва да се оправя без централния си защитник Дайо Упамекано поне няколко седмици, предаде ДПА.

"Той има контузия в задната част на бедрото", каза треньорът на баварците Томас Тухел след победата над Унион Берлин с 1:0 в отложен мач от Бундеслигата.

Тухел обаче не бе в състояние да каже дали Конрад Лаймер и Джошуа Кимих ще могат да играят в следващия мач на тима. Кимих има травма на рамото, а Лаймер напусна терена, накуцвайки. Въпреки това треньорът каза, че се притеснява повече за Лаймер. "Надявам се да не е толкова зле, колкото може да бъде", каза самият футболист, който може да има мускулна контузия на прасеца.

Не е ясно колко време ще се възстановява Упамекано. "Въпрос на седмици е. Много е неприятно за Упа и за нас. Той беше абсолютно в топ форма в последните срещи", каза Тухел.

Тъй като отсъства и Мин-джае Ким, който е с тима на Република Корея на Купата на Азия, новото попълнения от Тотнъм Ерик Дайър трябва да се появи в центъра на отбраната. Той се появи на мястото на Упамекано след почивката и изигра стабилен мач. Англичанинът може да бъде титуляр за първи път за Байерн при гостуването на Аугсбург в събота.