Треньорът на лидера във временното класиране в Бундеслигата Чаби Алонсо не желае да говори за потенциалното спечелване на титлата в Германия, въпреки похвалите след вчерашната победа над Байерн Мюнхен с 3:0, която направи разликата между двата тима 5 точки.

"Попитайте ме през май", заяви Алонсо на въпрос на телевизия Sky TV за възможността Байер да стигне до първата титла в историята на клуба.

"Можем да празнуваме днес и може би утре, но в понеделник започваме подготовка за следващия си мач. Това е футболът", добави още наставникът на състава от Леверкузен след срещата в събота вечер.

Загубата за Байерн Мюнхен пък бе определена като "близка до унизителна" от вестник Suddeutsche Zeitung, а друг ежедневник Bild пише, че "демонстрация на мощ" от страна на Байер Леверкузен.

Списание Kicker коментира, че Байерн не е бил превъзхождан толкова от загубата във финала за Купата на Германия с 2:5 от Борусия Дортмунд през 2012 година.

През 2000 година Байер губи титлата за сметка на Байерн в последния кръг след поражение с 0:2 от вече отпадналия Унтерхахинг. Два сезона по-късно отборът отново остава втори в Бундеслигата, за Купата на Германия и в Шампионската лига.

Лошото представяне на Байерн Мюнхен постави въпросителни около бъдещето на старши треньора Томас Тухел, който говори за индивидуални грешки и пое вината за избора на тактика.

"Байер Леверкузен направи разлика, но нашето отношение няма да се промени. Ще се опитаме да се представим по-добре и трябва да го направим, ако искаме да изпълним амбициите си", заяви Тухел.