Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел очаква дебатът за бъдещето му в клуба да се засили през следващите дни, въпреки че той беше подкрепен от изпълнителния директор Ян-Кристиан Дреезен след трета поредна загуба на баварците.

Дреезен каза след загубата с 2:3 от Бохум вчера, че "разбира се" Тухел ще води тима следващата събота срещу РБ Лайпциг и че "това е проблем, с който не се занимаваме в момента".

"Съмнявам се, че това ще помогне да няма обсъждане на темата. От няколко седмици вече достигнах точката, в която това не ме засяга. Концентрирам се върху това, на което мога да повлияя. Това е единствената рецепта, която знам", каза Тухел.

Той добави, че обсъжданията за неговия пост "като че ли продължават през целия сезон, дори когато печелим мачове".

Байерн изостава на осем точки зад лидера Байер Леверкузен, след като загуби от тима на Шаби Алонсо с 0:3 преди седмица, а след това и в Бохум. Междувременно, баварците претърпяха поражение и в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига с 0:1 от италианския Лацио.

11-кратните действащи шампиони на Бундеслигата са изправени пред първи сезон без трофей от доста години, след като бяха елиминирани от третодивизионния Саарбрюкен в турнира Купата на Германия.

Бившият треньор на Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен и Челси Тухел замени Юлиан Нагелсман преди 11 месеца начело на Байерн и има договор до 2025 година.